Viisi vinkkiä vastasyntyneen rauhoitteluun

Aug 16, 2023

Vastasyntyneen rauhoittelu voi olla välillä todella haastavaa! Vastasyntynyt tarvitsee paljon rauhoittelua, mutta miten ihmeessä toista voi auttaa rauhoittumaan ja nukahtamaan?

 

Seuraavassa kokeiltavaksi viisi vinkkiä vastasyntyneen rauhoittamiseen. Kokeile näitä ihmeessä eri yhdistelmillä ja löydä se parhaiten teidän vauvaa rauhoittava kombo!

 

1.  Kapalointi

Kapalointi rauhoittaa vauvaa, sillä vauva on kohdussa tottunut olemaan hyvin tiiviissä tilassa. Lisäksi kapalointi vähentää vauvan säpsähdyksiä. 

 

 

2.  Asento

Kylkiasento toimii monesti parhaiten vauvan rauhoitteluun, sillä selällään oleminen aktivoi vauvan moro-refleksin. (Huom. Turvallisuussyistä vauva tulee aina kääntää selälleen nukkumaan)

 

3.  Keinutus

Muistatko, että jo vatsassa ollessaan vauva rauhoittui liikeeseen? Liike ja keinutus rauhoittavat vauvoja myös syntymän jälkeen. Nopea, hytkyttävä edestakainen liike on usein paras.

 

4.  Kohina

Kohinaääni muistuttaa vauvaa kohdun äänistä. Kohina myös peittää mahdollisia ulkoisia ääniä, joihin vauva saattaisi säpsähtää hereille. 

 

 

5.  Imu

Kohdussa vauvat imevät monesti sormiaan ja imeminen rauhoittaakin heitä myös syntymän jälkeen. Vauvalle voi tarjota rinnan tai pullon lisäksi tutin tai sormen imettäväksi.

 

Muista käydä myös lataamassa meidän ilmainen Miniopas vastasyntyneen uniin, josta saat lisävinkkejä pienen vauvan rauhoitteluun.

 

Mikä on ollut sun paras keino vastasyntyneen rauhoitteluun, kommentoi alle!

 

 

 Uninen siili Oy

[email protected]