Uniassosiaatiot, mitä ne ovat?

Jun 06, 2023

Heti alkuun: ei ole olemassa hyviä uniassosiaatioita tai huonoja uniassosiaatioita. Enemminkin on assosiaatioita, joita on helpompi pitää yllä kuin toisia. 

On yhtä ok totuttaa vauva nukahtamaan itse sänkyynsä, kuin heijata vauva uneen. Kyse on siitä, mitä sinä haluat saavuttaa, ja millaisia uniassosiaatioita haluat vauvalleen antaa, jos voit täysin vapaasti valita.

 

Uniassosiaatioita on yhtä erilaisia kuin vauvojakin, esimerkiksi pimeys, tutti, keinutus, imetys, kapalo, kohina, sylissä oleminen, vaunujen heijaus tai vanhemman vieressä nukkuminen. 

Uniassosiaatiot eivät ole vain vauvoille, vaan myös isommilla lapsilla ja aikuisillakin on uniassosiaatioita! Esimerkiksi tarve nukahtaa omaan sänkyyn pimeässä huoneessa on uniassosiaatio

 

 

Osa uniassosiaatioista on sellaisia, että ne vaativat vanhemmilta avustusta tai jotain aktiivista tekemistä. Tällaisia ovat esimerkiksi vaunujen heijaus, sylissä nukkuminen, vieressä nukkuminen tai silittely.

Osa uniassosiaatioista on taas sellaisia, jotka eivät vaadi vanhemmalta mitään toimia. Jos tähtäimessä on vauvan itsenäinen nukahtaminen, voi uniassosiaatioina käyttää esimerkiksi pimeyttä, kohinaa, unipussia tai unilelua/unirättiä. 

Sinällään ei ole väliä, ovatko uniassosiaatiot aikuisen aktiivista tekemistä vaativia vai eivät. Edelleen tärkeintä on löytää ne uniassosiaatiot, jotka sopivat teidän perheelle teidän tilanteeseen kaikista parhaiten. 

 

Mitä uniassosiaatioita teillä on?

 

 

 

Uninen siili Oy

[email protected]