Taaperon iltavillit

Sep 27, 2023

Taapero juoksee ihan hulluna edestakaisin ja kiellot vain tuntuvat yllyttävän häntä! Niinpä, kuulostaako tutulta?

 

Meillä ainakin on välillä sellainen meno iltaisin, että ei uskoisi lapsen olevan väsynyt päivähoitopäivästä ja kaikista päivän touhuista, päinvastoin!

 

Onko teillä ollut haasteena lapsen villiintyminen ennen illan nukkumaanmenoa?

 

 

Vaikka toki taaperolla välillä on energiaa ja sitä on saatava purettua, voi iltavillejä kuitenkin ainakin osittain ehkäistä/helpottaa. Kokeile seuraavia vinkkejä:

 

On tärkeää löytää oikea nukkumaanmenoaika, jotta lapsi ei ole liian väsynyt nukkumaan mennessä. Sopiva väsymys mahdollistaa helpoimman nukahtamisen. Liian väsynyt lapsi käy ylikierroksilla ja hänen voi olla hankala rauhoittua ja nukahtaa. 

 

Oletko ladannut jo Unisen siilin ilmaisen Hereilläoloajat ja unimäärät -oppaan täältä? Sieltä saat vinkkejä sopiviin unimääriin ja hereilläoloaikoihin.

 

Kaikkein aktiivisimmat leikit kannattaa pitää kauempana illasta ja korvata niitä rauhallisella tekemisellä. 

 

Taaperolle voi kertoa selkeästi, milloin siirtymä iltapuuhiin lähenee. Voit esimerkiksi tehdä laskua alaspäin: “Nyt on 3 minuuttia hampaiden pesuun”, “Vielä 2 minuuttia aikaa leikkiä!” ja “1 minuutti niin mennään hampaiden pesulle”.

 

Taaperon voi antaa valita asioita iltarutiinin aikana, jotta hänellä on kontrollia. Kysy lapselta esimerkiksi, haluaisiko hän tänään lukea Ryhmä Hau vai Pipsa Possu iltasadun.

 

Jos taapero käy kovin ylikierroksilla, kannattaa iltarutiineja pidentää vähän. Lukekaa esimerkiksi ylimääräinen kirja, jos rauhoittuminen vaatii vielä vähän lisäaikaa.Jaa alle muiden kokeiltavaksi vinkit siitä, miten sinä olet saanut rauhoitettua iltavilliintyneen taaperon?

 

 

 Uninen siili Oy

[email protected]