Miten parantaa unia ilman unikoulua?

Aug 09, 2023

Oletko niin väsynyt, että ajatuskin johdonmukaisesta unikoulusta tuntuu liian raskaalle? Vauvan tai vanhemman lapsen unia voi parantaa jopa merkittävästi myös ilman unikoulua. Kokeile siis ihmeessä seuraavat vinkit ennen unikouluun ryhtymistä.

 

  • Uniympäristö: tarkista, että uniympäristö on varmasti mahdollisimman optimaalinen hyviä unia varten. Tärkeimmät asiat uniympäristön osalta ovat: ääni, valoisuus ja lämpötila. Ovathan nämä mahdollisimman optimaaliset hyviä unia varten?

 

 

  • Uniajat: Hereilläoloaika tulisi olla lapsen iälle sopiva. Sopivalla hereilläoloajalla varmistetaan, että lapsi on sopivan (muttei liian!) väsynyt mennessään nukkumaan. Näin nukkumaanmeno sujuu yleensä sujuvasti ja lapsella on sopivasti unipainetta nukkumista varten. Jos et ole kauanko vauva tai lapsi jaksaa olla hereillä kerrallaan, käy lataamassa meidän ilmainen Hereilläoloajat ja unimäärät -opas täältä.

 

  • Unirutiinit: Jollei teillä jo ole, suosittelemme luomaan päiväunia ja yöunia varten unirutiinin. Unirutiini tarkoittaa asioita, joita teette ennen nukkumaanmenoa, eli miten valmistaudutte nukkumaan menoon ja rauhoitutte päivän touhuista. Rutiinien avulla lapsen on helpompi ennustaa tuleva nukkumaanmeno ja näin lapsi nukahtaa helpommin ja nopeammin.

 

Lisää vinkkejä unien parantamiseen ilman unikouluja käydään meidän Lempeät unet -luennolla, joka löytyy täältä.

 

Onko teillä unet parantuneet ilman unikoulua? Kerro kommenteissa!

 

 

 

Uninen siili Oy

[email protected]