Milloin nukkua päiväunet pimeässä?

Oct 04, 2023

Vastasyntyneelle alkaa vähitellen syntymästä lähtien muodostua vuorokausirytmi (eli pisimmät unipätkät tulisivat yöllä ja päivällä oltaisiin enemmän hereillä). Vuorokausirytmin kehittymistä voi tukea pitämällä päiväunet valoisassa. 

 

Vuorokausirytmi on yleensä muodostunut aika hyvin 2 kuukauden ikään mennessä. Eli tähän asti olisi hyvä nukuttaa vauva päiväunille valoisassa tai korkeintaan vähän pimennetyssä huoneessa. Tämän jälkeen päiväunien valoisuudella ei ole niin merkitystä vuorokausirytmin osalta.

 

 

Sen sijaan hulinat ja vauvan kiinnostus ympäristöä kohtaan ovat parista kuukaudesta eteenpäin koko ajan kasvamassa. Kun vauva kiinnostuu enemmän ja enemmän ympäristöstään, voi valoisa päiväuniympäristö haitata häntä. Hän ei malta rauhoittua, kun pystyy tutkailemaan ja ihailemaan kaikkea ympärillään.

 

Pimentämällä ympäristön, autamme häntä sulkemaan häiriötekijät pois ja rauhoittamaan nukahtamista. Näin ollen suosittelen, että 2 kuukauden iästä eteenpäin kannattaa pimentää päiväuniympäristöä ihan kunnolla, jotta päiväunet onnistuvat mahdollisimman hyvin. 

 

Uninen siili Oy

[email protected]